اظهارنامه مالیاتی

امروزه، با راه‌اندازی سامانه اظهارنامه مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی کشور، در ایران نیز می‌توان به سادگی و با هزینه‌ی کم، اظهارنامه مالیاتی خود را پر کرد.

این سامانه خدماتی همچون پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک متقاضیان، ثبت اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی، استعلام پرونده مالیاتی و سایر خدمات مرتبط را ارائه می‌دهد.

اظهارنامه مالیاتی

متقاضیان به راحتی می‌توانند با ورود به سایت ثبت نام، اقدام به پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک خود نمایند و سپس، اظهارنامه خود را ارسال کنند.

علاوه بر خدمات ارائه شده توسط سامانه اظهارنامه مالیاتی، همه شهروندان مشمول پرداخت مالیات هستند و در صورت عدم پرداخت، با جریمه‌های سنگینی مواجه خواهند شد.

اظهارنامه مالیاتی

پرداخت مالیات وظیفه چی کسانی هست ؟

پرداخت مالیات یکی از وظایف اصلی مشمولین مالیات است و پس از اظهاری خود مشمولین مالیات، میزان مالیات متعلقه محاسبه و مشخص می‌شود.

در ایران نیز مانند دیگر کشورها، برای انجام امور مربوط به مالیات، سامانه‌های الکترونیکی راه‌اندازی شده که به راحتی و با صرفه‌جویی در وقت و هزینه، می‌توان از آن‌ها استفاده کرد..

در کشورهای مختلف، درصد مالیات کشوری متفاوت است. در برخی کشورها مانند سوئد، دانمارک، فنلاند و ایسلند علاوه بر مالیات بسیاری از زمینه‌های دیگر، بالاترین مالیات را پرداخت می‌کنند.

در برخی کشورهای دیگر نیز مانند اتریش، هلند و بلژیک، مالیات بسیاری دارند. در مقابل، کشورهایی مانند عربستان سعودی، برونئی، موناکو، جزایر کیمن، باهاما و آندورا به “بهشت مالیاتی” شهرت دارند که در آن‌ها مالیات بسیار کم و یا اصلا وجود ندارد.

هر فرد و نهادی که در ایران فعالیت اقتصادی دارد و به سبب آن سود و درآمدی را به دست می‌آورد، بر اساس مقدار درآمد خود، مشمول پرداخت مالیات به دولت می‌شود.

به این ترتیب که چه فردی یا شرکتی درآمد بیشتری داشته باشد، مشمول پرداخت مالیات بیشتری نیز خواهد شد.

افرادی که خود کارفرمایی هستند یا در مشاغل آزاد فعالیت می‌کنند (کارگران شرکت های خصوصی یا کارمندان دولت نیستند)، باید مستندات و مدارک درآمدهای ماهیانه و سالیانه خود را در قالب یک فرم، به بانک‌ها و اداره امور مالیاتی کشور ارائه کنند و براساس این مستندات، مشمول پرداخت مبلغ مشخصی مالیات می‌شوند.

اظهارنامه مالیاتی چیست ؟

اظهارنامه مالیاتی به فرمی گفته می‌شود که افراد هر ساله اطلاعات دارایی و درآمد خود را در آن ذکر کرده و به اداره امور مالیاتی کشور تحویل می‌دهند.

فرم اظهارنامه مالیات توسط اداره امور مالیاتی کشور مشخص شده و شامل بندهایی شامل اطلاعات فردی، شخصی، حقوقی و مالی فرد است.

در صورتی که افراد خود این اظهارنامه مالیاتی اینترنتی را پر و در سامانه ای که مشخص شده‌است آپلود نکنند، دولت برای آنها اظهارنامه برآوردی تنظیم خواهد کرد.

اظهارنامه مالیاتی می‌تواند به عنوان کارنامه مالی اشخاص حقیقی و حقوقی باشد و سازمان امور مالیاتی کشور، بر اساس این اظهارنامه‌های مالیاتی است که مقدار و شیوه محاسبه مالیات افراد مختلف را مشخص و به نهایت اعلام می‌کند..

در ایران، سال مالی به صورت پیش فرض تا ۲۹ اسفند اداره امور مالیاتی کشور در نظر گرفته می‌شود؛ اما اگر سال مالی افراد یا شرکت‌ها در اساسنامه شرکت، تاریخ دیگری به جز شروع و پایان سال باشد، سال مالی شرکت.

وظایف سازمان امور مالیاتی

سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی محسوب می‌شود و از وظایف اصلاح و دگرگونی نظام مالیاتی و مکانیزه کردن سیستم مالیاتی ایران و اجرای مالیات بر ارزش افزوده برخوردار است.

رئیس‌کل این سازمان به عنوان معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی منصوب می‌شود. سازمان امور مالیاتی کشور به منظور افزایش کارایی نظام مالیاتی و رفع موانع سازمانی موجود و همچنین تمرکز کلیه امور مربوط به اخذ مالیات در یک سازمان واحد، در سال ۱۳۸۱ به صورت یک مؤسسه دولتی و زیر نظر وزیر امور اقتصادی و دارایی ایجاد شد.

با ایجاد این سازمان، کلیه اختیارات، وظایف، نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات موجود در معاونت امور مالیاتی و بخش و حوزه‌های مالیاتی به این سازمان منتقل شد..

سازمان امور مالیاتی کشور پردرآمدترین سازمان‌های دولتی در ایران است و به عنوان اولین واریزکننده به خزانه ایران شناخته می‌شود.

وظیفه این سازمان، اخذ مالیات از فعالان بزرگ اقتصادی است که در همه جای دنیا بخش قابل توجهی از درآمدهای مالیاتی دولت‌ها، از مالیات گرفتن از شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی اتفاق می‌افتد.

روش های جدید کسب درآمدد دولت از مالیات

در سال‌های اخیر، دولت به منظور تأمین بودجه خود، به جای وابستگی به درآمدهای نفتی، تمرکز خود را بر اخذ مالیات از منابع جدید قرار داده است که منابعی مانند مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر خودروهای لوکس و غیره را شامل میشود.

به منظور تامین بودجه خود در سال‌های اخیر، دولت از راه‌های جدیدی از جمله اخذ مالیات از منابع جدید به جای وابستگی به درآمدهای نفتی استفاده کرده است.

منابعی همچون مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر خودروهای لوکس و مالیات بر سکه، یکی از انواع این منابع مالیاتی است. خریداران سکه به عنوان مؤدی مالیاتی توسط بانک مرکزی شناخته شده و ملزم به ثبت نام و پرداخت مالیات مربوطه می‌باشند.

در این مقاله، به بررسی مفهوم مالیات سکه، اشخاص مشمول مالیات سکه و روش محاسبه‌ی آن پرداختیم..

چرخه حسابداری، فرآیند یا مراحلی برنامه‌ریزی شده در حسابداری است که در طی سال مالی توسط حسابداران انجام می‌شود.

قبل از هر چیزی، هدف از حسابداری باید مشخص شود و چرخه‌ی حسابداری از جایی شروع شده و در جایی خاتمه می‌یابد.

متناسب با نیاز و شرایط مختلف در طول سال مالی، انواع چرخه‌های حسابداری، با تعداد مراحل متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چرخه حسابداری دارای مراحل مختلفی است که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است. هدف‌های حسابداری از طریق این چرخه، شناسایی شده و هنگام انجام هر مرحله، به اهداف حسابداری دست پیدا می‌شود. در برخی موارد، هر مرحله از چرخه حسابداری، خود دارای یک چرخه‌ی کوچکتر است..

اگرچه در انواع مختلف چرخه‌های حسابداری، ترتیب و مراحل مختلفی دیده می‌شود، اما می‌توان گفت که همه‌ی آن‌ها با هدف انجام حسابداری مشابه هستند و تفاوت‌ها در روش‌ها و نمایش‌های مختلف آن‌هاست.

شرکت حسابداری در تهران

واحدهای اقتصادی هر کسب و کار باید تمام اطلاعات مالی مربوط به شرکت را در یک مرکز اطلاعاتی ذخیره کرده و سپس پس از اندازه‌گیری و ثبت این اطلاعات، آن‌ها را دسته‌بندی و جمع‌آوری کنند.

حسابداری در واقع به عنوان یک فرایند گزارشگری مالی عمل می‌کند و در نتیجه اطلاعات بدست آمده تحت عنوان صورت‌های مالی قابل استفاده برای کاربران مالی و حسابداری قرار می‌گیرند.

شرکت حسابداری نیز به عنوان یک سیستم جامع برای جمع‌آوری، ثبت و تجمیع اطلاعات مالی در حوزه حسابداری و امور مالی و امور مالیاتی هر سازمان به کار می‌رود. این فرآیند به‌طور مستمر و دایم.

چرخه حسابداری به یک سری از روش‌های سازمان‌یافته و منظم برای تأمین صحت و انطباق صورت‌های مالی احتیاج دارد. با استفاده از سیستم‌های حسابداری کامپیوتری و روند یکنواخت چرخه حسابداری، اشتباهات ریاضی کمتری روی می‌دهد.

در حال حاضر، بیشتر نرم‌افزارهای حسابداری قادر به اجرای خودکار چرخه حسابداری است.

در چرخه حسابداری، ابتدا شرکت حسابداری تراکنش‌های مالی ثبت می‌شوند که شامل درآمدها، هزینه‌ها، خرید و فروش کالاها و سایر عملیات مالی می‌شود.

سپس اطلاعات مالی مرتبط با تراکنش‌ها پردازش می‌شوند تا به صورت دسته‌بندی شده، جمع‌آوری شده و تجمیع گردد.

با اتمام دوره مالی، صورت‌های مالی مهمی مانند ترازنامه و صورت سود و زیان تهیه می‌شود تا نشان دهنده سود یا زیان، تغییر بدهی‌ها و دارایی‌ها در طول دوره مالی باشد.

در نهایت، نتایج مالی تفسیر و تحلیل می‌شوند تا اطلاعات مفیدی درباره عملکرد مالی سازمان به دست آید.

چرخه حسابداری به عنوان یک چک لیست برای حسابداران عمل می‌کند و برای ثبت حسابداری پروژه‌های مالی از اهمیت بالایی برخوردار است.

در پایان دوره مالی، از طریق چرخه حسابداری، تمام مراحل به کاملی اجرا شده‌اند و هدف این است که هر هزینه و درآمدی که در سازمان وجود داشته است، در صورت‌های مالی منعکس شود.

هر چرخه حسابداری می‌تواند عملکرد مالی یک شرکت را به خوبی نشان دهد و به حسابداران در تهیه یک صورت مالی بی‌نقص کمک کرد.

مطالب مشابه

قوانین ارسال دیدگاه در وردپرس سیتی

  • ارسال دیدگاه نامرتبط با هر پست مجاز نیست.
  • هرگونه فعالیت تبلیغاتی در بخش دیدگاه‌ها ممنوع است.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
  • هرگونه بی‌احترامی به کاربران، مدیران یا اشخصا حقیقی و حقوقی دیگر ممنوع است.
  • زبان اصلی وردپرس سیتی فارسی است؛ لطفا در هنگام ارسال مطالب از زبان فارسی استفاده کنید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0