انواع کانتینر و کاربرد هر کدام از آن ها
انواع کانتینر و کاربرد هر کدام از آن ها
به طور کلی و به خصوص در حمل و نقل دریایی، انواع کانتینر برای نگهداری کالاهای مورد حمل در طول مسیر استفاده می شوند. نام این کالا از کلمه انگلیسی Container گرفته شده است و آن را می توان به صورت یک جعبه بزرگ با ابعاد و مقاومت بدنه بالا در نظر گرفت. کانتینرها که به دلیل عمر بسیار طولانی می توانند بارها و بارها مورد استفاده قرار گیرند، به دلیل دوام و سهولت فرآیند پر کردن و تخلیه، تضمین می کنند که فرآیندهای حمل و نقل با خیال آسوده و ایمن انجام می شود.
ویژگی های کانتینر
طبق قوانین مشخص شده توسط سازمان بین المللی استاندارد (ISO)، کانتینر باید دارای ویژگی های زیر باشند:
- باید در برابر ضربه مقاوم باشند و عمر مفید بالایی داشته باشند.
- به عنوان یک واحد حمل و نقل، باید عملیات بارگیری و تخلیه با استفاده از آنها بدون آسیب و سریع انجام شود.
- باید انتقال از یک وسیله نقلیه به وسیله نقلیه دیگر را مستقل از متصدی حملونقل با کمک وسایل فنی ممکن کنند.
انواع کانتینر
انواع کانتینر با توجه به مواد مورد استفاده جهت ساخت آنها به ۳ نوع مختلف تقسیم می شوند:
- کانتینرهای ساخته شده از ورق فولادی
- کانتینرهای ساخته شده از آلومینیوم
- کانتینرهای تخته سه لا
کانتینرهای ساخته شده از ورق فولادی
به دلیل ساختار مواد مورد استفاده و تعمیر آسان تر آنها این نوع از کانتینرها نسبت به سایر انواع بیشتر ترجیح داده می شوند. با این حال به دلیل ساختاری که دارند می توانند به راحتی زنگ بزند و به دلیل فرورفتگی های روی سطح، تمیز کردن آنها نسبت به سایر کانتینرها دشوارتر است. کانتینرهای ورق فولادی پرمصرف ترین کانتینرها در جهان هستند.
کانتینرهای ساخته شده از آلومینیوم
بر خلاف کانتینرهای ورق فولادی، کانتینرهای آلومینیومی وزن کمی دارند. وزن کم باعث می شود که هزینه مواد بالا باشد. آنها به راحتی تحت تاثیر ضربه قرار گرفته و تغییر شکل می دهند.
کانتینرهای تخته سه لا
کانتینرهای تخته سه لا از تخته چندلا ساخته شده و با فایبرگلاس و مواد پلاستیکی تقویت شده اند. این نوع از انواع کانتینرها که به دلیل سطحی که دارند به راحتی تمیز می شوند، به راحتی قابل تعمیر هستند و مقاومت متوسطی در برابر ضربه ایجاد می کنند. آنها سنگین تر از آلومینیوم اما سبک تر از ورق فولادی هستند. این کانتینرها از نظر هزینه نیز در بین این دو گزینه قرار می گیرند.
انواع کانتینر با توجه به الگوهای استفاده
بسیاری از انواع محموله ها را می توان با کانتینر حمل کرد. کانتینرهایی که برای حمل و نقل محموله های فله و همچنین محموله های خشک قابل استفاده هستند، در قالب های مختلفی تولید می شوند. کانتینرها می توانند به شکل مخازن برای محموله های مایع نیز باشند. آنها امکان حمل و نقل تا ۲۵- درجه سانتیگراد را با مدل های ریفر فراهم می کنند.
در حالت کلی انواع کانتینر با توجه به خواص ظرف را می توان شامل:
- کانتینر بار خشک،
- کانتینر فله،
- کانتینر جدا شده (کانتینرهای ریفر)،
- کانتینرهای مخصوص یا سفارشی
در نظر گرفت.
کانتینرهای خشک
از این کانتینرها برای حمل بار خشک استفاده می شود. کانتینرهای بار خشک عموماً دارای ساختاری هستند که یک طرف آن درب و از طرف دیگر بسته است. همچنین مدل هایی با رویه یا کناره های باز نیز در این انواع وجود دارد. رایج ترین مدل ها در این گروه، کانتینرهای ۲۰ فوت و ۴۰ فوتی هستند.
کانتینرهای فله
کانتینرهای فله بیشتر برای حمل محصولات دانه ای به صورت محموله فله و همچنین محموله هایی مانند جو، گندم، دانه های روغنی، قهوه یا ماسه و کود استفاده می شوند. این کانتینرها معمولا دارای مکانیسم های سوراخ دار برای پر شدن یا تخلیه آسان هستند.
کانتینرهای جدا شده (عایق بندی شده)/ کانتینرهای ریفر
عموماً از کانتینرهای عایق بندی شده برای حمل و نقل محموله های یخ زده ای که باید زیر دمای معینی حمل شوند استفاده می شود. این کانتینرها برای جلوگیری از خراب شدن یا آسیب دیدن محصولاتی که حمل می کنند در اثر دمای هوا طراحی شده اند. این قابلیت تضمین می کند که کالاهای داخل کانتینر تا زمانی که ممکن است حفظ می شوند و حمل و نقل سرد تحت درجه خاصی انجام می شود. در حقیقت کانتینرهای Reefer به عنوان یک سردخانه متحرک طراحی شده اند. کانتینرهای ریفر که عموماً در حمل و نقل دریایی مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند در حمل و نقل زمینی نیز به صورت ثابت یا به کمک ژنراتور استفاده شوند. حتی زمانی که دمای هوا در خارج از کانتینر ۳۵ درجه سانتی گراد است، دمای داخلی را می توان با این کانتینرهای سردخانه ای در ۲۵- درجه سانتی گراد حفظ کرد.
کانتینرهای مخصوص یا سفارشی
این انواع از کانتینرها سفارشی هستند و برای حمل بار با سازه های غیر استاندارد استفاده می شوند. علاوه بر تقاضای کاربر، برای حمل بارهایی که به روش متعارف در چارچوب استانداردهای صنعتی قابل حمل نیستند، از آنها استفاده می شود. نمونه هایی از این موارد کانتینرهای مورد استفاده برای حمل و نقل مایعات، حمل و نقل حیوانات و … هستند.
بیشتر بخوانید: کانتینر رو باز
انواع کانتینر بر اساس اندازه و ساختار
کانتینرها معمولا در دو اندازه مختلف ۲۰ فوت و ۴۰ فوت استفاده می شوند. انواع کانتینر با توجه به ابعاد و ساختار به شرح زیر هستند:
- کانتینر استاندارد ۲۰ فوتی
این نوع کانتینری است که معمولاً برای حمل و نقل بار استفاده می شود. اکثر محموله های عمومی در این کانتینرها حمل می شوند. این کانتینرها که برای محموله های خشک طراحی شده اند به لطف دستگاه فلکسی تانک می توانند برای حمل بار مایع نیز استفاده شوند.
- کانتینر استاندارد ۴۰ فوت
در حمل و نقل بار خشک به طور گسترده ای ترجیح داده می شود. در این گونه کانتینر باید به فرآیند چیدن روی هم توجه شود تا در هنگام حمل و نقل به کالا آسیبی وارد نشود. به طور کلی برای حمل و نقل بارهایی مانند منسوجات و مواد غذایی استفاده می شود.
علاوه بر این دو مورد متداول، سایر انواع کانتینر بر اساس اندازه و ساختار شامل موارد ذیل می شوند:
- کانتینر سر باز ۲۰ فوت
- کانتینر سر باز ۴۰ فوت
- کانتینر مسطح ۲۰ فوت
- کانتینر مسطح ۴۰ فوت
- کانتینر ۲۰ فوت عایق
- کانتینر ۴۰ فوت عایق
- کانتینر فله ۲۰ فوت
- کانتینر مخزن ۲۰ فوت
- کانتینر ۴۰ فوتی رویه سخت
قوانین ارسال دیدگاه در وردپرس سیتی